Руската опозиционна организация Отворено социално движение За свободна Русия“ (България) предлага

...
Руската опозиционна организация Отворено социално движение За свободна Русия“ (България) предлага
Коментари Харесай

Руската опозиция у нас иска градинката пред посолството на Москва да се казва Борис Немцов |

Руската опозиционна организация Отворено обществено придвижване „ За свободна Русия “ (България) предлага зелената повърхност пред посолството на Руската Федерация в София да носи името на убития съветски опозиционер Борис Немцов. Неправителствената организация беше учредена в събота за подсилване на другарството и  оказване на поддръжка на новата емигрантска вълна от Русия и някогашния Съветски съюз. Сред учредителите е Генади Гудков - някогашен народен представител от Държавната дума на Руската федерация и синът му Дмитрий, който също беше народен представител и трябваше да напусне Русия предишното лято. 

От организацията са основали електронна петиция и молят всеки подписал я, да съобщи желанието си и в електронната приемна на Столична община. 

Руският политик Борис Немцов беше погубен на 27 февруари 2015 година в Москва. Той се трансформира в знак и въплъщение на битката за независимост и народна власт. " Призоваваме ви да следвате пътя на Вашингтон, Прага и други градове, където към този момент са се появили сходни мемориални площади. Вярваме, че по този метод българският народ може да покаже своята поддръжка и взаимност с всички, които считат свободата и демокрацията за най-висша полезност. За нас, рускоезичните поданици на България, Борис Немцов е народен воин, отдал живота си в битката против диктатурата и потисничеството на народите на Русия. За страдание, спонтанният мемориал на мястото на убийството на Борис Немцов в Москва непрестанно се унищожава от управляващите, а поръчителите на това политическо ликвидиране към момента не са открити ", се споделя в петицията. 

От инициативния комитет на организацията оферират на градинката, която в този момент представялва гола полянам да бъде сложена паметна плоча с името на Борис Немцов с дарения от доброволци, а също по този начин да бъдат засадени и дървета.

" Надяваме се на вашето схващане и поддръжка по този въпрос, защото България е избрала за себе си либерален път на развиване. Това би било сериозен сигнал към всички демократични страни по света, че България и нейните жители са солидарни с тях ", пишат от организацията до Столична община. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР